Blog

Kterak se nám podařilo zplodit potomka i přez nemohoucnost lékařů.

Umělé oplodnění-první a druhý pokus

Bylo nám doporučeno umělé oplodnění. Které skončilo u stimulace vaječníků. Stimulace nám nepomáhala. Vajíčka se nám nechtěla vytvářet a uzrávat.Tak první pokus skončil. Byla zjištěna vysoká hodnota FSH, která způsobuje nedozrávání a nevytváření vajíček.

Po dobu asi 12-15ti měsíců, se nám lékaři snažili snížit hodnotu FSH antikoncepcí. Což se nedařilo. Tak jsme se rozhodli pro druhý pokus s darovaným vajíčkem.

Asi po čtyřech měsících jsme se dozvěděli zprávu, že jsou k dispozici vhodná vajíčka od dárkyně. Bylo jich asi 6. Rozhodli jsme se k oplodnění použít všechny nejlepší metody, které nám byli nabízeny, ISCI, PISCI, asistovaný hatching, atd.
Celkově se podařila oplodnit jenom dvě vajíčka. Takže na zmražení a na další pokus nám nic nezůstalo. Což byla velká škoda, člověk by očekával více, když člověk využil nejlepších metod.
Do bříška nám byla dána dvě vajíčka. Z těchto dvou se chytlo jenom jedno.
Všechno šlo dobře, asi do šestého týdne, kdy se embryo přestalo vyvíjet...


1 komentář:

  1. To je mi moc líto, ale koukám, že jste se vytouženého miminka dočkala :). Já jsem nyní také po úspěšném/ neúspěšném druhém umělém oplodnění. Otěhotněla jsem, ale v 10tt ZP..., chodím do Ostravy, Eurofertil - www.eurofertil.cz a spokojenost, doufám, že nám to také vyjde

    OdpovědětVymazat